עקבו
פודקאסט מלחמות ה-AI

בלוג

מלחמות ה-AI הפודקאסט

הצטרפו לקהילה שלנו! הדרכות ותוכן בחינם!

פודקאסט מלחמות ה-AI | שי זמרחי | בינה מלאכותית מרצה | הרצאות

BLOG

מלחמות ה-AI – פרק 2 כלים חדשים ועדכונים

להאזנה לפרק המלא >>> לחצו כאן

ברוכים הבאים לפרק 2 של מלחמות ה-AI, בפרק הקודם והראשון ישבתי עם שלומי ודיברנו על הפילוסופיה והאתגרים שעומדים בפנינו בעידן הבינה המלאכותית, על ההשפעה על עולם התעסוקב ובפרט של מתכנתים וגם על האתגרים המוסריים והממשלתיים שהיא מייצרת.
הפרק הזה יהיה קצת שונה, הפעם זה אני לבד והקונספט הוא לתת לכם את הסקירה הכי עדכנית של כל ההתפתחויות במלחמת הבינה המלאכותית שמתחוללת כרגע, טכנולוגיות חדשות שהושקו בתחום, המאבק בין החברות הגדולות והחידושים הכי עדכניים, אנחנו נדבר גם על טכנולוגיה, גם על הביזנס שמאחורה וגם על מה שהיא מחוללת ברובד הפוליטי העולמי אז יאללה בואו נתחיל!

בכל יום יוצאים הרבה מאוד כלי בינה מלאכותית חדשים לשוק ודברים שהיו לוקחים לנו ימים או שבועות לעשות פתאום לוקחים בין כמה דקות לכמה שעות בודדות, העובדה הזאת כשלעצמה הולכת לשנות את העולם שלנו מהקצה אל הקצה כאשר יותר ויותר חברות, ממשלות ומעסיקים מתחילות לחשב מסלול מחדש בהקשרי כוח אדם.

מודל השפה השפה של מטא: LLAMA

יש שמועות שהוא (מודל LLAMA) מאוד עוצמתי ומתקדם, המודל כרגע לא מתאים לשימוש של צרכן קצה אלא רק למתכנתי בינה מלאכותית שיודעים בידיוק מה לעשות עם מודל גולמי כזה. שבוע לאחר ההשקה המודל הודלף דרך האתר 4CHAN, למי שלא מכיר 4CHAN הינו פורום אינטרנטי ששייך לאזור היותר חשוך של אינטרנט מה שנקרא הDark Net. כעת כל אחד יכול לעשות שימוש במודל של מטא בגרסא שהודלפה, חלק סבורים שזה דווקא טוב לחברה עצמה וגם בכללי להתפתחות הבינה המלאכותית בעולם וחלק סבורים שזה ינוצל לרעה. אם אתם שואלים אותי האמת היא לרוב איפשהו באמצע.. אז יהיו אנשים שיחקרו את זה כדי לנצל את הטכנולוגיה לרעה ויהיו כאלה שיחקרו מסקרנות אבל עם כוונות ללמוד ולפתח דברים טובים. בכל מקרה מטא מתכננת להבנתי להפיץ גרסא שתהיה תחת רישיון לא מסחרי שתאפשר למי שירצה גישה חופשית מסוימת לשימוש לא מסחרי במודל ומאפשר כבר היום לשלוח בקשות לשימוש במודל למטרות מחקר או פיתוח מסחרי. אבל לא שימוש בגישה חופשית.
לפי כל מני בכירים בחברה, מטא כבר עובדת על מודל שיהיה זמין לשימוש בציבור הרחב כנראה בסגנון של צ’אט שיהיה ניתן להתכתב איתו ולבקש שיצור עבורנו דברים כמו למשל “פילטרים לאינסטגרם”, כרגע לא ידוע כמה מהפרטים באמת נכונים ומדויקים ומתי בכלל זה יקרה, עובדי מטא עושים מאמצים רבים לא להסגיר מידע בנושא.

להאזנה לפרק המלא >>> לחצו כאן

שמעתם על AutoGPT ?

בואו נעבור לאחד הכלים החדשים שמשגעים את העולם בשבוע האחרון אני לא יוד מי מכם כבר הספםיק לשמוע AutoGPT, הוא כלי אוטונמי עצמאי שמאפשר לבצע מגוון מאוד גדול של פעולות בצורה עצמאית ללא צורך בתקשורת אנושית בכל פעם, חלק מהפעולות יכולות להיות כתיבת ובקרת כתיבת קוד, חיפוש באינטרנט, לשמש כבוט לפעולות מסוימות למשל פרסום ברשתות חברתיות. לכלי הזה יש זיכרון גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך ויכולת אחסון קבצים. יש תוסף לדפדפן כרום בתשלום שניתן להשתמש בחלק מהיכולות האלו מכל אתר ובכל זמן.

בינה מלאכותית בקוד פתוח!

אחד התהליכים הכי מדהימים ומרתקים שקורה עכשיו זה הצמיחה המאסיבית בהתפתחות כלי בינה מלאכותית המבוססים על קוד פתוח (Open Source באנגלית) יש המון דוגמאות, במחקר שלי נחשפתי לעשרות שמות של כלים חדשים, בכל יום משיקים עוד כלים פרטיים ומסחריים. למי שפחות מכיר את המונח קוד פתוח זה מונח שבעצם אומר שהקוד המקורי שאדם או חברה מסוימת פיתחו זמין ונגיש בשלמותו לציבור וכל אחד יכול להשתמש בו לצרכיו, היתרון העצום של קוד פתוח זה שהוא מאפשר לכל אדם וארגון בעולם לקחת חלק פעיל בפיתוח ושדרוג הקוד הקיים וכל אחד יכול לפתח לו את ההתאמות והפיתוחים שלו וגם לפרסם אותם לשימוש של אנשים אחרים. בהקשר הזה אני רוצה להזכיר שבעבר כל אחד היה מפתח את הקוד שלו לבניית אתרים ובאיזשהו שלב פותחה מערכת הוורדפרס שהיא קוד פתוח (בהתחלה כמערכת בלוגים) לבניית אתרים וניהול תוכן באתרים בקוד פתוח ותוך זמן קצר נהפכה לקוד הפופלרי ביותר לבניית אתרים, כיום מעל 60% מהאתרים בכל העולם כולל אתרים מורכבים ואפילו אפליקציות מבוססות על הקוד הפתוח של וורדפרס, לוורדפרס היום יש מיליוני תוספים ועשרות אלפי תבניות עיצוב, האפשרויות הן בלתי מוגבלות בשביל כל מי שמשתמש במערכת הזאת אז אם זה מה שקרה בעולם האתרים דמיינו מה יכול לקרות עם קוד פתוח בתחום הבינה המלאכותית.

מה חדש עם ChatGPT ?

הנושא הבא שאני רוצה לסקור אתכם הוא ההתקדמות של חביבת הקהל ChatGPT, כיום ניתן להשתש בשלוש גרסאות רשמיות של המערכת, 3.5 , פרימיום ו4 פרימיום שמאפשרות יכולות משופרות מהגרסא הראשונה שהושקה… לפי רוב המקורות ההבדל בין 4 ל3.5 חוץ מהרבה מאוד נתונים טכנים מתקדמים יותר זה היכולת להיות יצירתי יותר, לעשות פחות טעויות, להתמודד עם פקודות מתוחכמות יותר, יכולת משופרת לזכור ולהבין את הקונטקסט של השיחה עם האדם שהיא מדברת איתו והיא גם מנומסת יותר ונוטה לפחות תשובות כביכול “בעייתיות”, פיתוח משמעותי נוסף זה היכולת שלה להתמודד גם עם דברים ויזואלים ולא רק טקסט.. ועם טבלאות מידע מורכבות.

להאזנה לפרק המלא >>> לחצו כאן

התפתחויות בזירה הפוליטית העולמית

נושא אחרון שחשוב לי שנדבר היום הוא על ההתפתחויות בזירה הפוליטית העולמית, בשבועות האחרונים אנחנו עדים ליותר ויותר אנשים וגופים שיוצאים כנגד הבינה המלאכותית, כולל מדינה אחת שגם נקטה צעד ענק וחסמה את ChatGPT והיא ארץ הפיצות והקפה אהובתנו – איטליה, כאשר רק בשבוע האחרון החליטה לאפשר גם דרך יציאה מהקונפליקט הזה והודיעה שתבטל את החסימה למוצרי openai במידה והיא תתקן את הבעיות שאיטליה הגדירה לה בנושאי הפרטיות שלה.
אני מאמין שהנושא הזה ימשיך להיות על סדר היום ואנחנו נמשיך לראות מאבקים והתנגדויות של גופים נוספים ומדינות נוספות, ככל שההתנגדות תגבר כך זה סימן שהמשמעות וההשפעה שתהיה לבינה המלאכותית עלינו גם תגבר. צריך להבין שמי שיש לו את האינטרס הכי גדול בבינה מלאכותית זה דווקא המדינות והתאגידים הגדולים, משמע בעלי הכוח וההון ולכן גם אם נראה משפטים, תביעות וכדומה זה לא הולך לעצור את הרכבת הזאת בפועל. לפרק הבא אשתדל להרחיב יותר בנושא הזה כמובן בהתאם להתפתחויות, ולדבר על נושא שהיום לא נספיק להרחיב עליו אבל גם הענקית הסינית עליבאבא נכנסה השבוע למשחק והכריזה על המתחרה שלה לchatgpt… הכירו את Tongyi Qianwen, אין כרגע יותר מדי פרטים אבל אנחנו נעקוב ונראה.

תודה למי שהאזין עד פה אני מקווה שנהנתם ושעניינתי אתכם, פתחתי את הפודקאסט הזה כי אני חושב שהנושא הזה חשוב מאוד לכולנו להבין אותו יותר לעומק, להבין מה קורה בו ומי נגד מי. יש אינסוף מידע ברשת ובכל יום יש התפתחויות חדשות אז אני משתדל לזקק את העיקר של מה שלדעתי יותר חשוב להבנת התמונה הכללית. מזמין אתכם לשתף ולהיכנס לאתר החדש aiwar.co.il שם ימשיכו להיות עדכונים שוטפים.

הצטרפו לקהילה שלנו! הדרכות ותוכן בחינם!

מלחמות ה-AI – פרק 2 כלים חדשים ועדכונים

מאמרים נוספים